Psyche Terapia

Conștientizează autismul! 71 evenimente albastre în aprilie

By on 31 March 2015

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a avut loc în fiecare an, începând cu 9 septembrie 1989. Aceasta a fost desemnată de către Rezoluția 62/139 a Adunarii Generale a Natiunilor Unite. Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost propusă de către reprezentanții statului Qatar susținută de către toate statele membre și adoptată la 18 decembrie 2007.
Rezoluția Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului a avut patru mari componente:
1. stabilirea zilei de 2 aprilie ca fiind ziua internațonală;
2. participarea tuturor organizațiilor ONU, a statelor membre, a ONG-urilor și a tuturor organizațiilor publice și private la această zi;
3. creșterea gradului de conștientizare a autismului la toate nivelele societății;
4. transmiterea acestui mesaj tuturor statelor membre și celorlalte organe ale ONU de către Secretarul-General al ONU.( sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Interna%C8%9Bional%C4%83_de_Con%C8%99tientizare_a_Autismului )

hartaNu pot spune cand  s-a alaturat si Romania acestei miscari. Stiu ca in 2005 cand am inceput eu sa lucrez cu copiii cu autism exista o singura asociatie in Bucuresti, ca nu existau specialisti, parintii plateau cu sume enorme specialisti din Anglia, Israel, America. Dupa 10 ani lucrurile s-au schimbat…sunt multe asociatii in tara, din ce in ce mai multi specialisti, copii care beneficiaza de terapie gratuita (prin efortul ONG-urilor si al parintilor).

Mai avem mult de lucru insa ma bucur de progresele facute si indemn toate asociatiile sa isi uneasca fortele pentru a reusi sa ofere un ajutor real persoanelor diagnosticate cu autism.

(sura foto http://www.autismfedra.ro/ )

Gasiti aici Evenimente-2-Aprilie-2015-FEDRA o lista cu evenimente din toata tara. (sursa: http://www.autismfedra.ro/wp-content/uploads/2015/03/Evenimente-2-Aprilie-2015-FEDRA.pdf).  As adauga pe aceasta lista si Asociatia ATCA care organizeaza impreuna cu Help Autism Conferinta Internationala ABA 2015(  conferinta-aba.ro ).
Lista ramane desigur deschisa, daca stiti si alte asociatii/evenimente va rog sa imi spuneti.

 

 

Comments

  1. Fundaţia Pentru Voi
    2 April 2015

    Leave a Reply

    Bună ziua,
    Cu părere de rău am constatat că în articolul dumneavoastră judeţul Timiş nu are o fundă albastră. Fundaţia “Pentru Voi” este de 19 ani în serviciul adulţilor cu dizabilităţi intelectuale din Timişoara, iar între cei 200 de beneficiari ai săi se regăseşte un număr de 20 de persoane cu autism. Din anul 2009 organizăm evenimente care ajută la conştientizarea Autismului şi din anul 2011 suntem membrii ai acţiunii la nivel mondial Light it up Blue! “Pentru Voi” iluminează în albastru anul acesta Opera Română din Timişoara fiind organizatoarea şi a unui marş albastru. Mai multe detalii legate de evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Autismului puteţi regăsi aici: https://www.facebook.com/events/698505120275174/698965040229182/
    https://www.youtube.com/watch?v=Ut8nbDJWmsQ

  2. admin
    2 April 2015

    Leave a Reply

    Buna seara
    Va multumesc pentru informatiile oferite. Imi pare rau ca Fundatia pentru voi nu apare pe aceasta lista. Am folosit ca sursa raportul facut de FEDRA , harta este facuta tot de FEDRA. Si imi pare rau ca am vazut comentariu abia acum si nu am mai avut cand sa includ in articol si informatiile oferite. Data viitoare cu siguranta o sa am in vedere si activitatile dumneavoastra.
    Va felicit pentru ceea ce faceti si va doresc mult succes in continuare.

Leave a Reply

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>